Întrebari ÎNTREBĂRI
Asistenta ASISTENȚĂ

Întrebari si răspunsuri

Doresc ca înscrierea să se facă încet, pe o perioadă mai lungă de timp. Se poate acest lucru? Da. Se poate comanda un pachet de înscriere în directoare pe o perioadă de la 10 zile la 6 luni. Este adevărat că înscrierea agresivă și rapidă pe o perioadă de câteva zile nu este o strategie de link building recomandată, de aceea se poate alege orice perioadă înte 10 zile și 6 luni.
Pe ce perioadă de timp recomandați să se facă înscrierea în directoare? Recomandăm ca înscrierea să se facă pe o perioadă de 30 de zile. Trebuie avut în vedere că înscrierea lentă si progresivă pe un termen lung construiește un link building mai natural, mai solid. Apariția bruscă, agresivă, a sute de link-uri către un site, poate fi interpretată ca un link building artifical și acest lucru este văzut negativ de Google și alte motoare de căutare.
În ce mod ajută titlurile și descrierile diferite pentru fiecare înscriere în parte? Google a updatat anul trecut un algoritm numit Penguin, care penalizează și scade poziția indexării pentru site-urile care sunt excesiv optimizate pe aceleași cuvinte cheie. Caracterul repetativ al titlurilor si descrierilor din link-urile obținute nu transmit semnale de link building natural. Astfel, pentru o bună optimizare și pentru a maximiza impactul link-urilor obținute prin înscrieri, este recomandat să fie folosite titluri și descrieri total diferite la fiecare înscriere. Oferim posibilitatea de a selecta contra cost extraopțiunile de titluri, descrieri si cuvinte cheie diferite pentru fiecare înscriere în parte. Vom crea astfel compozitii diferite, în care vor fi prezente și vor predomina cuvintele cheie pe care se dorește obținerea de rezultate.
Sunt directoare care solicită doar email-ul domeniului la înscriere. Înscrieți și în aceste directoare? În acest moment sunt 13 directoare generale funcționale gratuite care solicită doar email-ul domeniului pentru a se putea face înscriera și care nu acceptă alte adrese. În timp însă, numărul acestora se poate schimba. Numărul lor și detalii despre aceste directoare se pot urmării pe site-ul listadirectoare.ro/directoare-romanesti.html dacă dăm click pentru sortare pe rubrica 'email' de 2 ori. Dacă doriți înscrierea în aceste directoare puneți în formularul de comandă email-ul domeniului site-ului respectiv și specificați că doriți să se facă înscrierea și în aceste directoare.
Ce pachet de înscriere recomandați? Acest lucru depinde de strategia SEO adoptată. Acest serviciu se adresează atât persoanelor fizice cât și specialiștilor în SEO. Dacă doriți o prezență sumară în directoare, fără obligația de a pune link-uri către directoare pe site-ul dumnevoastră, cel mai bine se potrivește pachetul 1. Dacă doriți o prezență mai puternică în directoare, dar tot fără link-uri reciproce, atunci se potrivește pachetul 2. Dacă doriți o prezență foarte puternică și sunteți dispus să introduceți o serie de link-uri reciproce pe o pagină secundară, atunci pachetul 3 este cel mai potrivit.
Sunt directoare care solicită link reciproc pe prima pagină. Acestea sunt incluse în pachete? Sunt unele directoare care solicită link reciproc pe prima pagină, în footer-ul unui site. În acest moment sunt 27 directoare generale funcționale gratuite, care solicită link in footer. Acestea se pot urmări pe site-ul listadirectoare.ro/directoare-romanesti.html dacă dăm click pe rubrica link reciproc de 2 ori pentru sortare. Nu am inclus aceste directoare în pachete deoarece considerăm ca link-urile pe prima pagină în footer nu ajută un site să crească în popularitate și vizibilitate. Totuși, dacă considerați, puteți face înscrierea în câteva din aceste directoare care au un page rank mai ridicat.
Ce condiții ar trebui să îndeplinească un site pentru a fi acceptat ușor în directoare? Site-ul trebuie să fie finalizat, să aibă conținut unic și de calitate, să nu conțină un număr foarte mare de link-uri și bannere, să nu conțina ferestre care se deschid nesolicitat, să nu fie găzduit gratuit, să nu conțină link-uri către site-uri sau pagini inexistente. Unele site-uri solicită link reciporc. Cele românești care solicită link reciporc pe o pagină secundară le-am inclus în pachetul 3 iar cele care străine în pachetul 6. Directoarele care solicită link reciproc pe prima pagină sau în footer nu le-am inclus în pachete.
Garantați înscrierea site-ului meu în directoarele din pachete? Garantăm înscrierea în toate directoarele funcționale din pachet. Mai bine zis, garantăm înscrierea în toate directoarele marcate ca înscrise din raportul săptămânal primit pe email. Întotdeauna trimitem motivul detaliat în raport pentru care un site nu a putut fi înscris într-un anume director și suplimentăm mereu lista de directoare, astfel încât clientul să primească în final numărul exact de înscrieri comandate.
Garantați aprobarea site-ului înscris în directoarele din pachete? Putem să garantăm înscrierea în directoare, conform rapoartelor detaliate primite săptămânal pe email, dar nu putem să garantăm aprobarea acestora. Orice serviciu de înscriere în directoare care promite garantarea aprobării unui site de către directoare, promite iluzii. Aprobarea se face în mod subiectiv, de fiecare editor al directoarelor, în funcție de calitatea și funcționalitatea site-ului înscris. Noi nu putem garanta funcționalitatea unui site înscris și nici modul în care editorii directoarelor interpretează calitatea acestuia. De asemenea, nu poate fi garantată acțiunea sutelor de webmasteri, ale sutelor de directoare. În general, urmărim și monitorizăm ca aceste directoare să facă aprobările necesare, iar dacă unele directoare devin neoperaționale și nu mai gestionează aprobari, le excludem din lista directoarelor și le înlocuim cu altele funcționale.
Care este rata de aprobare a site-urilor în directoare? Rata reală de aprobare a site-urilor românești este de aproximativ 75%. Aceasta depinde de mai multe aspecte: calitatea site-ului, timpul alocat de editorii fiecărui director și modul în care aceștia percep calitatea site-ului înscris. La directoarele străine rata de acceptare a site-urilor românești este destul de mică. Multe precizează că procesul de verificare poate dura și 2 sau 6 luni, în unele cazuri chiar mai mult. Fiind vorba de site-uri înscrise la categoria regional, în nenumărate limbi, editorii își fac rar timp să le verifice iar mulți dintre ei nu cunosc limba română. La pachetele directoarelor străine se recomandă mai mult site-uri care au o versiune în engleză. Avantajul directoarele străine este ca aprobările vin în timp și motoarele de căutare nu interpretează asta ca un link building agresiv.
Ce se întâmplă dacă nu se poate face înscrierea în unele directoare din comandă? Se întâmplă deseori ca o comandă, mai ales dacă este dată pe o perioadă lungă de timp, să conțina directoare care devin din diverse motive nefuncționale sau care nu acceptă înscrierea unor site-uri. Trimitem săptămânal un raport .pdf bine detaliat pe email cu evidența directoarelor în care s-au făcut înscrieri și în care nu s-a putut înscrie, precum și motivul pentru care nu s-a putut face înscrierea. Suplimentăm mereu numărul directoarelor în care nu se poate face înscrierea, cu alte directoare pe care le menționăm în raport, astfel încât să fie onorat numărul directoarelor din pachet.
Sunt directoarele din pachetele de înscriere funcționale? Verificăm atent și monitorizăm permanent toate directoarele, iar dacă un director devine nefuncțional, contra cost sau nerecomandat din diverse motive, îl excludem imediat din pachet.
Înscrierile în directoare au loc cu adevărat manual? Înscrierile în directoare făcute prin intermediul site-ului nostru au loc 100% manual. Nu facem înscriere automată și suntem impotriva acesti tehnici de înscriere în directoare. Toate înscrierile se fac manual, de către un operator uman, pe care il puteți găsi mereu la telefon.
Cum pot plăti? Se poate face plata prin ordin de plată sau direct prin card bancar.
Acordați reduceri? Bineînțeles. Clienții care plasează mai multe comenzi primesc un cod promoțional unic, pe care il pot introduce în formularul de comandă pentru a obține reduceri.
Nu doresc să completez descrierea și cuvintele cheie pentru site-ul meu. Cât mă costă să o faceți voi? Nu costă nimic în plus. La completarea formularului de comandă poți trage câte o liniuță și vom ști că dorești ca acestea să fie concepute de noi.
Există reguli pe care ar trebui să le respect la inserarea codurilor ancoră în site-ul meu? Dacă ai ales unul din pachetele de înscriere în directoare care solicită link reciproc pe o pagină secundară din site, îți recomandăm să inserezi codurile pe o pagină cu conținut. De asemenea, pagina respectivă trebuie să aibă legătura cu restul paginilor din site-ul tău. Acestea sunt regulile directoarelor cu link reciproc.
Care sunt directoarele în care faceți înscrierea? Lista directoarelor din care alcătuim pachetele se poate urmări pe listadirectoare.ro, site care este administrat și gestionat de noi. Monitorizăm permanent directoarele românești și străine cu înscrieri de site-uri românești. Astfel, am împărțit aceste directoare în 6 pachete: 3 pachete de directoare românești și 3 pachete de directoare străine, fiecare avănd carcateristici diferite de sortare a directoarelor. Lista completă se poate vedea dând clikc pe link-ul "Vezi Lista" din dreptul fiecărui pachet.
Sunteți de la Google? Nu, nu suntem de la Google :-). Suntem o entitate juridică separată și realizăm înscrieri în directoare web românești și străine, pentru ca site-ul tău să obțină o poziție mai bună în motoarele de căutare. Google este un motor de căutare, cel mai utilizat din România.
Doresc ca înscrierea să se facă doar în directoare cu ip-uri unice sau alte criterii. Se poate? Acest lucru se poate, dar se va pastra prețul comenzii date. Trebuie doar să specificați acest lucru la comentarii. Putem înscrie doar în anumite directoare selectate după anumite criterii, în mod preferențial. În raportul săptămânal, vom menționa în dreptul directoarelor în care nu am facut înscrierea, faptul că acestea nu corespund cerințelor comenzii.
Ce se întâmplă în cazul în care site-ul meu a mai fost înscris deja în directoare? În cazul în care site-ul dumneavoastră este găsit ca fiind deja înscris în unele directoare, îl vom trece înscris fără a mai suplimenta cu alte directoare. Serviciul nostru este de înscriere în directoare și nu ne asumăm responsabilitatea de a verifica dacă un site a mai fost supus anterior acestui procedeu.
Aș dori să stiu mai multe despre SEO, mă puteți ajuta? Înscrierea în directoare poate face parte dintr-o strategie SEO mai complexă. Scriem mai multe pe această temă pe blogul seoromania.ro.